0

0.00 kr.

#
reservedels katalog

Vores udvalg af reservedele til biler

Vælg bil
Bremser Produktionsgruppe for dele til bilen
Bremser

I et moderne bremsesystem modtager hovedbremsecylinderen kraften fra pedalen og bremseforstærkeren. Frem til hjulbremsecylinderen forstærkes kraften således, at bremseskiverne kan presses fra bremsebakkerne. Med ABS og bremseregulator fordeles bremsetrykket og forhindrer udskridning.

Filtre Produktionsgruppe for dele til bilen
Filtre

I bilen forhindrer forskellige filtre, at motorolie, hydraulikolie, brændstof og luft bliver forurenet. Olie skal opbygge tryk og skal dermed være fri for forurenende stoffer. Når brændstof er forurenet, forringes forbrændingen. Luften i kabinen holdes fri for støv, pollen og fugt ved hjælp af luftfiltre.

Tændingssystem Produktionsgruppe for dele til bilen
Tændingssystem

Via starteren fører batteriet strøm til tændspolen, som genererer højspænding. Denne spænding ledes direkte eller via strømfordeleren og tændingskabler til tændrørene, hvor den danner den gnist, der antænder luft og brændstof i cylinderen. Modstande i tændingssystemet modvirker afladning.

Styretøj / chassis Produktionsgruppe for dele til bilen
Styretøj / chassis

De komponenter, der forbinder karrosseriet og hjulene, sluttes sammen i chassiset. Dette omfatter styretøjet bestående af rataksel, rat og styreanlægget og således også servostyringen. Således vil chassiset til enhver tid kunne styres i den ønskede retning. Derfor er styringen gennem trækstænger på akslen enormt vigtig.

Affjedring Produktionsgruppe for dele til bilen
Affjedring

Bilers affjedring forhindrer svingninger og udbredelse af vibrationer. Uden fjedre, fjederben og støddæmpere begynder chassiset at gynge og vibrerer i lang tid. I den uafhængige affjedring støttes affjedringen af bærearme, kugleled, stabilisator, trækstænger og forskellige kontrolarme.

Rudevask Produktionsgruppe for dele til bilen
Rudevask

Med en drejeknap på ratakslen kan man tænde viskeren. Den bevæger viskerarmene i ensartet takt, og viskerbladene rengør forruden. Den udgør sammen med sprinklerdyser og viskermotoren rengøringssystemet i bilen. Vekslende vejr og afslidning af gummiet giver regelmæssigt slid.

Bagtøj / kobling Produktionsgruppe for dele til bilen
Bagtøj / kobling

Bagtøj og kobling er uløseligt forbundet med den opgave, det er at overføre det til enhver tid passende drejningsmoment til hjulene. Rotationshastigheden i gearkassen overføres via koblingsskiven til drivakslerne. Samtidig sker justeringen af transmissionen gennem akselleddene.

Karosseri Produktionsgruppe for dele til bilen
Karosseri

Karosseriet er den samlede struktur i en bil. Karrosseriet, der for det meste er selvbærende, er fremstillet af rustfrit stål, aluminium eller kunststor. Sammen med chassiset og motoren udgør det de væsentlige dele af bilen. Gennem vibrationer fra vejen kan det komme i svingninger og bliver derfor affjedret.

Brændstofsystemet Produktionsgruppe for dele til bilen
Brændstofsystemet

Fra brændstoftanken transporteres benzin eller diesel til forbrænding ved hjælp af brændstofpumpen, der ligesom sonden ligger og smøres i tanken. Forbindelsen består af slanger, hvortil også brændstoffilteret er tilsluttet. Af sikkerhedsmæssige årsager befinder tanken sig altid på afstand af motoren bag en fender.

Kabineindretningen Produktionsgruppe for dele til bilen
Kabineindretningen

I kabineindretningen vises komfort og luksus. Selv den enkleste indretning omfatter polstrede stole, tæppe fra førerhuset til bagagerummet og et armatur med rat, kontakter og betjeningselementer til belysning, varme og klimaanlæg. Først valget af stoffer viser luksus.

Klimaanlæg Produktionsgruppe for dele til bilen
Klimaanlæg

Klimaanlægget modtager strøm til klimakompressoren, men fungerer ellers uden ekstra energi, idet det genererer kold luft i kabinen gennem varmevekslingen. Via kompressoren føres kølemiddel gennem ekspansionsventilen til fordamperen og nedkøler dér luften via varmeveksling.

Varme/kølesystem Produktionsgruppe for dele til bilen
Varme/kølesystem

Under motorhjælmen genereres der varme, som af klimaanlægget kan anvendes til opvarmning og nedkøling. Disse områder fungerer ligesom vandkølingen gennem varmeveksling og kan således drives næsten uden strømtilførsel. Luften i motorrummet kan nedkøle kølevandet og opvarme kabinen.

Udstødning Produktionsgruppe for dele til bilen
Udstødning

Udstødningen, også kendt som udstødningssystemet, modtager udstødningsgasserne fra udstødningsventilen i manifolden, samler dem og fører dem gennem udstødningsrøret. Derved strømmer gasserne gennem den midterste lyddæmper og lydpotten, hvorved de taber varme, tryk og lyd. Det moderne udstødningssystem har en katalysator til rensning af udstødningsgasserne.

Slanger & kølerslanger Produktionsgruppe for dele til bilen
Slanger & kølerslanger

Slanger er meget brugt i biler på grund af de elastiske egenskaber. De er forstærket med vævede indlæg af metalfibre og kan derfor bruges til transport af brændstof, motorolie, kølervæske, hydraulikvæske mv. Temperaturpåvirkninger fører til slid i form af porøse steder og gør slanger utætte.