Kermit Projekt

link: http://www.kermitproject.org/

Nu värd Panix.com
New York USA [email protected]
…sedan > 1981

bronx115Välkommen till det nya (sedan 2011) Open-Source Kermit Projektet.

Kermit är en robust transport-oberoende file-transfer protocol och en stor samling av program för att genomföra det på en brett utbud av plattformar. I tillägg till filöverföring, många av dessa program också göra nätverket, slagna, och/eller seriell-port anslutningar och har även funktioner som terminal emulering, character-set konvertering, och skript för att automatisera något meddelande eller en fil-uppgift för ledningen. Kermit Projektet har sitt ursprung vid Columbia University i New York 1981 och stannade där i 30 år. Sedan 2011 är det oberoende. KLICKA HÄR för en längre förklaring.

Nyheter:

Se Nyheter för andra objekt.

Kermit program som för närvarande är i användning

Värd på kermitproject.org

Alla dessa skrivs i bsd, med källkod som är tillgänglig.

– Operativsystem
C-Kermit Unix – , VMS
Terminal sessioner, file transfer, character-set konvertering, scripting. Gör seriell och TCP/IP-nätverksanslutningar, inklusive säkra och kära. Unix är ett operativsystem familj som består av Linux, Mac OS X, Android, FreeBSD, NetBSD och hundratals andra. C-Kermit 9.0 och senare har en BSD-licens.
G-Kermit Unix –
filöverföring bara inte göra anslutningar*. GNU Public License.
E-Kermit Ingen/Någon
För ingjutning i enheter som kanske inte har ett operativsystem. Filöverföring. Programmering krävs för anpassning till en viss enhet. Extremt liten och kompakt. BSD-licens.
Kermit 95 Windows, OS/2
Terminal emulering, file transfer, character-set konvertering, scripting. Gör seriell och TCP/IP-nätverksanslutningar, inklusive säkra och kära. Proprietär, men källkoden Open Source BSD-licens, Windows-programmerare som behövs för att producera en gratis version som lämpar sig för allmän utsättning.

 

*diagram-100“inte göra anslutningar” innebär att denna Kermit program används endast på “bortre delen” av en dataanslutning. Till exempel, om du har en DATOR på ditt skrivbord med Windows och Kermit 95, eller med Linux och C-Kermit, kan du göra en-anslutning (direkt eller seriell port eller slagna med ett modem, eller Telnet eller SSH) till en annan (remote) dator, och du kan använda G-Kermit eller E-Kermit (eller C-Kermit) på fjärrdatorn för att överföra en fil med din lokala dator (PC-i de fall) med Kermit protokoll [se diagram].

Ny Öppen Källkod Kermit Projektets webbplats

Välkommen till den nya Öppen Källkod-Kermit-Projektets hemsida på kermitproject.org, även känd som kermitsoftware.org, värd Panix.com Public Access Networks Corporation i New York. Det finns bara ett aktivt med öppen källkod Kermit versioner: C-Kermit, E-Kermit och Kermit 95, plus alla nya eller uppdaterade Kermit-program som kan visas senare. Kermit programvara för äldre plattformar (till exempel eller IBM-Stordatorer, för att nämna bara två) är tillgänglig på Columbia University Kermit webbplats, som var frusen under 2011 och kommer inte att ändra.

Den historiska Kermit programvara arkiv — den som innehåller alla Kermit program och filer från 1981 till augusti 2011 — är på Columbia University: ca 150 olika program, som omfattar tusentals hårdvara-mac OS-version kombinationer, i 36 olika programmeringsspråk och många fler dialekter. Arkivet sida anges bara under länkar oftast till Columbia, men också länkar till några nyare artiklar som finns här:

 Kermit Programvara Arkiv 1981-2016:

http://kermitproject.org/archive.html

Här är layouten för den nya Kermit programvara FTP-webbplats:

Nya Kermit Projektet FTP-Site Map
Läge FTP-URL
C-Kermit Källkoden text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/ckermit
E-Kermit Källkoden text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/ekermit
G-Kermit Källkoden text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/gkermit
Kermit 95 Källkoden text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/kermit95
Kermit Manus Bibliotek text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/scripts
Tjära och Zip-Arkiv binära ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/archives
Test och Utveckling Källkoden text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/test/text
Test och Utveckling Tjära och Zip-Arkiv binära ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/test/tar
PDF-och PostScript-Filer binära ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/pdf
Plain-Text-Dokument text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/etc
Uppdaterad historiska Kermit versioner text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/historic
Columbia MM e-postklient text ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/mm

Tjära och Zip-arkiv i arkivet katalogen finns också tillgänglig separat via HTTP-länkar under Download för varje program sidan (till exempel här), till förmån för dem som har FTP blockeras. I själva verket kan alla Kermit Projektet FTP-URL som kan omvandlas till en HTTP-URL som följande:

 Ändras grönt till blått och lägg röd:
ftp://ftp.kermitproject.org/kermit/nummer/filnamn
http://www.kermitproject.org/ftp/kermit/nummer/filnamn

Anledningen till FTP erbjuds till alla är att efter en FTP-länk till en katalog som visar alla filer och låter dig titta på eller ladda ner var och en för sig, medan du inte kan få en fil lista med HTTP. Dessutom, när man använder kommandoraden FTP-klient (till exempel C-Kermit), får du mycket mer kontroll än du gör med HTTP.

Mitt tack till Panix Public Access Networks Corporation på uppdrag av öppen källkod och Kermit-användare och utvecklare för att hysa denna nya webbplats. —Frank da Cruz, [email protected]