Seymouria

link: http://tolweb.org/Seymouria/17546

Michel Laurin

Seymouria

 

  • Seymouria sanjuanensis
  • Seymouria baylorensis
  • Seymouria grandis
Innehåller grupp: Seymouriamorpha

Inledning

Seymouria är den i särklass mest kända seymouriamorph (White, 1939; Berman et al., 1987; Laurin 1995, 1996a). Den representeras av flera välkända benhårda postmetamorphic prover med utmärkta tredimensionell bevarande. Men dess larver är inte känt. Seymouria har länge varit känd från lagren i Nordamerika, och två prover var mer nyligen hittats i Tyskland (Berman och Martens, 1993). Dessa prover finns även de minsta och förmodligen för individen yngsta kända exemplar av Seymouria.

Seymouria har tre giltiga arter som levde i de Lägre Perm. S. baylorensis är representerade av flest exemplar, alla som hittades i Texas (White, 1939). S. sanjuanensis har den minsta kända exemplar av Seymouria och några relativt stora exemplar (Vaughn, 1966). Det var ganska omfattande och har hittats i Utah, New Mexico och Tyskland (Berman et al., 1987). S. grandis representeras av fragmentariska lämningar som finns i Oklahoma och Texas (Olson, 1979).

Egenskaper

Seymouria, som Kotlassia, är känd från flera tredimensionella skelett av vuxna individer. På grund av detta, dess skull kan rekonstrueras med mycket mer förtroende än de flesta andra seymouriamorphs. Dess postcranial anatomi är också känd för sin lem ben var bra”, medan de i många andra seymouriamorphs fortfarande hade broskartade slutar.

Flera av de autapomorphies av seymouriamorphs var först märkte Seymouria, och några potentiella autapomorphies av seymouriamorphs är fortfarande endast dokumenterade i det här släktet. Dessa inkluderar:

En liten posttemporal fenestra (ett hål i nackknöl genom vilka blodkärl och nerver in eller lämnat skull). Ett stängt gommen utan en interpterygoid vacuity. I de flesta tidiga fyrfotadjur och deras anhöriga, en lång median slit kallas interpterygoid vacuity skiljer de två pterygoids (den största ben i gommen). Andra seymouriamorphs tidigare tros ha haft en interpterygoid vacuity, men senare studier tyder på att Ariekanerpeton och Discosauriscus hade en stängd gommen, som Seymouria (Laurin, i tryck; Klembara, personlig kommunikation). En smal stigbygeln som förmodligen överförs ljud från trumhinnan till innerörat. En trumhinna mitt öra var förmodligen närvarande i alla seymouriamorphs, men stigbygeln är bäst bevarade i Seymouria. Vassa hack i anteroventral och posteroventral hörn av banan. Dessa steg har inte observerats i andra seymouriamorphs ännu. De kan vara äkta autapomorphies Seymouria. En lång, ventrally böjd process i tabellform. Denna karaktär kan vara delvis ontogenetiska. Små exemplar av seymouriamorphs gillar mest kända exemplar av Utegenia saknade processen. Den minsta kända exemplar av Seymouria, som hade en liten process som bara var något böjd ventrally, och större exemplar hade en lång, ventrally böjd process.Seymouria, som också hade en tvärgående fläns av pterygoid att förlängas ventrolaterally, som i början av amniotes. Tidigare arbetstagare trodde att flänsen var horisontell, eftersom den är komprimerad i horisontalplanet i de flesta prover av andra seymouriamorphs (White, 1939).

Neurala valv var svullen (starkt konvex dorsally, i främre eller bakre vy). Alla seymouriamorphs hade svullna neurala bågar, men denna funktion är mest uppenbar i stora exemplar av Seymouria. Neurala bågar av alla kända exemplar av Seymouria var stabilt smält till sina centra, och inga suturer är synliga.

Humerus och lårbenet var robust. Deras proximala och distala huvuden var starkt utvidgas för att rymma lem muskulatur. Den relativt korta arm och skaft tyder på att Seymouria inte var en särskilt snabb djur.

Inga skalor har hittats, men det skulle kunna vara en artefakt av konservering.

Referenser

Berman, D. S., R. R. Reisz, & D. A. Eberth. 1987. Seymouria sanjuanensis (Amphibia, Batrachosauria) från Nedre Perm Cutler Bildandet av norra New Mexico och förekomsten av sexuell dimorphism i det släktet ifrågasatt. Canadian Journal of Earth Sciences 24: 1769-1784.

Berman, D. S. &;T. Martens. 1993. Första förekomsten av Seymouria (Amphibia: Batrachosauria) i den Nedre Perm Rotliegend i centrala Tyskland. Annals of Carnegie Museum 62: 63-79.

Laurin M. 1995. Jämförande kraniala anatomi Seymouria sanjuanensis (Tetrapoda: Batrachosauria) från Nedre Perm Utah och New Mexico. PaleoBios 16: 1-8.

Laurin M. 1996a. En redescription av kraniala anatomi Seymouria baylorensis, den mest kända seymouriamorph (Vertebrata: Seymouriamorpha). PaleoBios 17: 1-16.

Laurin, M. 1996b. En omvärdering av Ariekanerpeton, en Lägre Perm seymouriamorph (tidiga fyrfotadjur: Batrachosauria) från Tadzhikistan. Tidning av Ryggradsdjur Paleontologi 16 (4): 653-665.

Olson, E. C. 1979. Seymouria grandis n. sp. (Batrachosauria: Amphibia) från Mitten Klart Gaffel (Perm) i Oklahoma och Texas. Journal of Paleontology 53: 720-728.

Vaughn, P. P. 1966. Seymouria från Lägre Perm i Sydöstra Utah, och det är möjligt könsdimorfism i det släktet. Journal of Paleontology 40: 603-612.

Vit, T. E. 1939. Osteologi Seymouria baylorensis Broili. Bulletin of the Museum of Comparative Zoology 85: 325-409.