Traditionella GreekKeys (föråldrat)

link: http://socs.berkeley.edu/~pinax/greekkeys/GKTrad.html

Vad betyder “utfasade” betyder?

Med hänvisning till programvara eller dator språk och programmering, “utfasade” betyder att något som kan ha använts i stor omfattning har funnit att den har nått slutet av sin livslängd, har ersatts av en mer avancerad och kan medel, och redan har konflikter med senaste programvara eller kommer successivt blivit mindre stöd och för att sedan så småningom blivit omöjligt att använda.

Stöd för Traditionella GreekKeys som avslutades den 31 December 2005. GreekKeys-kodade typsnitt är inte kompatibel med cross-platform arbete, och även på Macintosh-datorn inte fungerar helt och hållet med några moderna tillämpningar. OS X har uppgraderats, inkompatibiliteter har blivit fler, och några av dem kan inte längre arbetade runt i 10.5 eller 10.6 eller senare.

Ingen bör vara att skapa nya dokument med traditionella GreekKeys-kodade typsnitt (eller, för den delen, med något av de andra inkonsekvent pre-Unicode-kodningar av polytonic grekiska). För dina dokument för att kunna överleva på sikt och lämpar sig för cross-plattform använda och enkel tillgång i en alltmer digital vetenskapliga världen, de bör innehålla Unicode.

Vad är Traditionella GreekKeys?

Traditionella GreekKeys är efterföljaren produkt till skräddarsydd Macintosh-tangentbord för polytonic grekiska utformad i 1984 av den framlidne George Walsh. Detta tangentbord används tillsammans med en anpassad-kodade Roman som innehåller grekiska tecken i stället för Romerska tecken. Den GreekKeys kodning har använts i teckensnitt som Sparta (föråldrade), Salami (föråldrade), Athensk, Attika, Kadmos, och Bosporos, och har också använts för browser display (visningsläge) i den grekiska på viktiga platser på internet. Men denna anpassning har aldrig blivit officiellt erkänd av datorn industrin, och det har blivit allt svårare att använda med nyare versioner av Mac OS och nyare program. Det var en kort period på 90-talet när det var möjligt att använda GreekKeys i Windows, men det plattformsoberoende kompatibilitet snart förlorat, och Windows stöds inte.

För de Mac-användare som har gamla datorer och gamla programvaran, Traditionella GreekKeys är fortfarande ingår i GreekKeys 2008 paket. Denna sida underhålls för att ge grundläggande information om användning av Traditionella GreekKeys.

Att Skriva med Traditionella GreekKeys

Den Traditionella GreekKeys tangentbord karta det grekiska alfabetet på Romerska tangentbord. Slätten grekiska bokstäver är arrangerade som på en modern grekiska tangentbord, förutom att upsilon är “u” och theta är “y”. De flesta andra uppgifter är uppenbara, till exempel alpha på “a” och beta på “b.” De mindre uppenbara poster är sista sigma på “w” psi på “c,” xi på “j” och omega på “v.”

Diakritiska tecken skrivs in som “deadkeys” (en term som överlevande från skrivmaskiner som accent nycklar inte gå den patten): det är, att de skrivs före vokal som de tillhör. De omfattar alla tangenten option eller alt-tangenten tillsammans med shift-tangenten.

Tangentbord är av två sorter. En del är namngivna GreekKeys, den ursprungliga versionen som deadkeys placerades i sekvens över den första raden av bokstäver, andra som heter GreekKeys Universal, en version där den numeriska rad används i stället (eller andra alfabetiska rad i vissa icke-AMERIKANSKA fall) så att man skapar färre konflikter med andra deadkeys används för tecken i Romerska teckensnitt.

Med Traditionella GreekKeys användaren kan vanligtvis ställa in tangentbordet för att GreekKeys och lämna den där, helt enkelt för att flytta fram och tillbaka mellan en Roman (som Times) och en GreekKeys-kompatibla teckensnitt (som Atenska eller Kadmos). Det är nödvändigt för att återgå till det normala tangentbordet (som OSS) endast när vissa alternativ-tecken som behövs, till exempel em-dash och avsnitt-tecken.
Den Traditionella GreekKeys tangentbord har följande namn:

 • GreekKeys Universal(OSS)
 • GreekKeys(OSS)
 • GreekKeys(Den)
 • GreekKeys(Fin)
 • GreekKeys Universal(Fr)
 • GreekKeys(Fr)
 • GreekKeys Universal(Ger)
 • GreekKeys(Ger)
 • GreekKeys Universal(It)
 • GreekKeys Universal(Fr)
 • GreekKeys Universal(SwGer)
 • GreekKeys Universal(UK)

Traditionella GreekKeys Teckensnitt

En annan del av Traditionella GreekKeys är den grupp av teckensnitt Atenska, Attika, SymbolAthenian, och Klassiska, som kommer i både TrueType-och PostScript-format. Atens och Attika ge den standard delar av polytonic grekiska. SymbolAthenian innehåller metrisk och epigraphic symboler och icke-standardiserade kombinationer som vokaler med streck eller breve och andra diakritiska tecken. Klassisk är en Roman inklusive vokaler med streck, som kan ställas in med GreekKeys nycklar Universal tangentbord. GreekKeys 2008 innehåller också två PostScript-teckensnitt Kadmos och Bosporos, doneras till APA av Marc Cogan av Allotype Ringa.

kompatibilitetsproblem

Traditionella GreekKeys tangentbord och teckensnitt som finns i olika grader kompatibel med Mac OS 9, Mac OS X, version 10.2 eller högre , och med den Klassiska miljön springa under OS X (endast på PPC-maskiner med system-version som inte är högre än 10.4.x). Inkompatibiliteter blivit svårare de senaste operativsystem och programvara. För problem som är specifika för Mac OS X 10.5 Leopard och Word 2008, se diskussionen i FAQ.

Traditionella GreekKeys tangentbord och teckensnitt har många oförenlighet med den automatiska funktioner hos Microsoft Word 98 och senare, men dessa kan kringgås genom att vrida dessa funktioner (se FAQ för mer information).

Traditionella GreekKeys tangentbord och teckensnitt i konflikt med “smarta citat” (korrekt böjda citattecken används vid god typografi), och det är nödvändigt att stänga av den här funktionen när du matar in grekiska. Med en liten ansträngning, är det fortfarande möjligt att ha smarta citat i en Roman (se FAQ för mer information).

Layout-program (PageMaker, InDesign, Quark Xpress) har länge vägrat att låta alla tecken utom en icke-brytande vita utrymmet i koden punkt som George Walsh valde för omega med smidig och akut. Nu de senaste webbläsarna och Ordet 2004/2008 också att användningen av detta bf för non-breaking space. Detta innebär att när du öppnar ett äldre dokument, kommer du att se ett mellanslag istället för omega med smidig och akut. 2004 versioner av Atenska, Attika,Kadmos, och Bosporos ge ett sätt att komma runt detta problem (genom att återinträda omega med smidig och akut med omvänt snedstreck knappen). Den verkliga lösningen är att sluta använda Traditionella GreekKeys och börja använda Unicode istället.

Installation och Aktivering

GreekKeys 2008 innehåller en enda Mac Installer. Genom att välja att anpassa installationen (istället för att använda standard Enkel att Installera), kan du välja installation av Traditionella GreekKeys i din OS X-system. Om du fortfarande kunna köra OS 9 i emulering, då kan du manuellt installera det som behövs för tangentbord resurser (medföljer i GreekKeys 2008-paketet) och i Utseende mapp i Mappen System.

De teckensnitt som för användningen av Klassiska program måste finnas i mappen Fonts inuti den Klassiska System-Mappen. De teckensnitt som för användningen av OS X egna program bör placeras i Fonts-mappen på den översta nivån Library-mappen (eller i mappen Fonts i hemmet Library, som begränsar dem till att användaren). OBS: teckensnitt i en Klassisk System-Mappen är allmänt tillgängliga till OS X-program, så om Atenska och Attika är i den Klassiska Fonts, de är inte absolut behövs i OS X-Fonts-mappen, men det gör ingen skada att ha identiska typsnitt som är installerade i båda platser. OS X-teckensnitt INTE är tillgängligt till den Klassiska program.

Efter nya tangentbord är installerade i Klassisk, du måste starta om Klassiska för att aktivera tangentbordet. Efter nya tangentbord är installerade i OS X, måste du logga ut och logga in igen (eller helt enkelt starta om) för att aktivera och använda dem. Efter ett teckensnitt är installerade, du behöver bara avsluta och starta alla program som du vill teckensnitt som ska vara tillgängliga.

OS X ingångar och keybaords aktiveras med hjälp av Systemet Föredrar Internationella: klicka på Menyn Insignal rutan och bläddra igenom den långa listan av ingångar, kontrollera objektet(s) du vill ha tillgängliga. Klassiskt tangentbord är aktiverat med hjälp av Tangentbordet på Kontrollpanelen (som du kan få för att enligt den Klassiska Apple-menyn när du kör en Klassisk tillämpning).

Länk för Nedladdning för den Atenska Teckensnitt

Den Traditionella GreekKeys font Atenska har gjorts tillgängligt för alla gratis under många år för att möjliggöra grekiska på webbplatser. Men en modern webbplats bör använda Unicode grekiska istället. Trots hämta sidan för Atenska teckensnitt är fortfarande tillgängliga.

FAQ för Andra Problem

Vänligen se separat sida för FAQ för Traditionella GreekKeys.