Får ett bra betyg

link: https://faculty.history.wisc.edu/sommerville/Administrative/essays.htm

för att Få ett bra betyg.

för att hjälpa Dig att svara på vanliga frågor, hur man får ett bra betyg, här är några Allmänna punkter och sedan exempel på typiska examen med den blå boken och lång sikt.

Programmet för klassificering är följande:

Och = 93-99
AB = 88-92
B = 83-87
OK = 78-82
C = 70-77
D = 60-69
F = 0-59

Blå boken
(mitten och sista)

Allmänt

 1. för att Besvara frågan
  Detta kan tyckas självklart, men många elever inte. Om någon ber dig vägen till Memorial Union, inte berätta allt du vet om geografi i Madison. Om frågan postawiłoby frågan om varför Charles parlamentariker dåligt för honom, inte för att bevara varje faktum är att du kan komma ihåg om Charles I. Inte kommer fler poäng, men mindre.
 2. för att Organisera dina svar.
  Det är värt att spendera några minuter i början av testet för att kontrollera att det är frågan, och sedan organisera ditt svar nedan var sammansvetsade, organiserade svar på denna fråga. Utveckla de allmänna argument som svarar på det jag frågar. Har du inledning som säger att Dina argument. Då dela upp dina argument i sub-argument, och vid varje punkt. Använda fakta, datum och namn för att stödja alla de resonemang och argument som underordnade – och inte bara för att du ska komma ihåg dem! Det är ett slutet punkt, slut sammanfattar de viktigaste punkterna i svaret.
 3. för att Vara exakt
  Undvik Allmänna, vaga, till exempel “Charles dåligt med separat parlament på grund av politiska meningsskiljaktigheter.” Visa att du vet, det var i motsats till religion, skatter och utrikespolitik, och för särskilt på biskupach och arminianizmie, vanor och pengar för fartyg, kungens giftermål med en Katolik och bra förbindelser med Spanien på trettiotalet av det SEXTONDE århundradet.
 4. – datum och namn.
  England hade flera kungar som heter Henry och Edward; Maria Tudor (Mary jag var en annan person från Mary Stuart (Mary, Queen of Scots). Så man kan inte bara säga “Henry” eller “Maria” i en uppsats där det kan vara oklart vem det är. Berättelsen bygger på en kronologisk sekvens av händelser – viktiga datum. De problem Elizabeth Och Katoliker 1588. Skilde sig väsentligt från dem som stött på 1570. Det är klart att du vet när problemet var invasionen av spanska och när det var depozytacja påvliga genom införandet av datum. Men inte betalar uppmärksamhet till irrelevanta eller marginellt relevanta fakta och datum (se 2 ovan).
 5. för ljusa och grammatiska Använda språk för att besvara frågan.
  Långa ord och meningar är imponerande, om de (a) det behövs och (b) används på rätt sätt. Rop, spade, och verktyg, teknik är pretentiös, är inte korrekt. Det är också bättre att säga “James, jag spenderade alldeles för mycket pengar på den favorit”, något som “kostar finanspolitiska James Och dess privata konsulter ofta överskridit gränserna för finansiella sparande”.
 6. Slutligen, prova och tydlig Skriften från händerna.
  Få saker är bättre beräknas att anpassa din równiarkę än att tvinga henne att spendera timmar som tycker om varje ord skreślonym.

en Typisk examen

följande är typiska examen för 123
Klicka på en fråga nedan för att se ett exempel på ett svar – en del är bra, dåligt med kommentarer som:

[ Uppmärksamhet! detta är svaren på de frågor som är TYPISKA. De är inte perfekta, “modell” som svar. Om inte lita på dem (även en Essä av En klass) som en källa av information. Dina föreläsningar och handledning är helt tillförlitliga källor.]

Historia 123
tentamen

en del av svaren, en (1) fråga från avsnitt B och en (1) fråga från avsnitt C. Avsnitt är endast 10% av den tillgängliga poäng, så att inte spendera för lång tid på det. Avsnitt B och C är 45%.

AVSNITT ETT: FLERA VAL
Den blå boken, skriv fråga nummer och bokstav som motsvarar rätt svar. Till exempel, om du tror att C är det rätta svaret på fråga 4, skriva 4C.

(1) Simon de Montfort: (A) ledde en grupp rebelliska baronerna mot Henry III, (B) gjorde Richard II och gjorde sig själv till kung; (C) skrev en avhandling om arbetet i Finansdepartementet; (D) grundade Lollards.

(2) Revolutionen 1381. Folk var utförd av: (a) John Wycliffe; (B) Wat Tyler; (C) med Henry Bolingbroke, (D) Geoffrey Chaucer.

(3) George Villiers, Hertigen av Buckingham, var: (a) en av Linjalerna av Barnbarnen, som kritiserade regeringen för Richard II i 80-talet. Det tjugonde århundradet; (B) illegitim son till Henrik VIII; (C) en favorit hos James Och Charles, Och (D) en av generalerna i den parlamentariska armén under inbördeskriget.

(4) Fartyget, Fartyget var: (A) tillämpas exporttullar och przywozy samlas Jakob i Och Karl; (B) medel som erhållits från den spanska flottan, skatt Sir Francis Drake; (C) medel som överförs av företaget wschodnioindyjską att utrusta pälsen av Cromwell; (D) insamlingen av den parlamentariska konsumeras Charles Och att leverera den till Marinen.

(5) Ödmjuka bön och Råd (“Avtalet”): (A) den konstitutionella dokument som tagits fram av Parlamentet i 1657, Cromwell crown Hotel; (B) ett dokument, kastade monopol och som antagits av Underhuset i det förra Parlamentet av Elizabeth; (C) ett dokument izoblichit en politik av kung Karl i, som i hemlighet godkänts av Underhuset 1641. (D) förordningen av den parlamentariska från 1645, som zreformowało armén, och presenteras Cromwell ‘ s ansvar.

AVSNITT B: SAMMANSÄTTNING av ACKUMULERADE
Svaren till följande frågor:

(1) Kungar och Drottningar i England ofta hade finansiella problem. Som det Kungliga ekonomiska svårigheter, och insatser av monarker till deras beslut påverkar utvecklingen av Kyrkan, staten och samhället i England i år 1066-1660?

(2) hur och av vad skäl de funktioner och befogenheter har förändrats mellan konung Henrik III och Carl?

(3) Samtliga medeltida kungar har haft problem från ambitiösa och oregerliga baroner. Hur och hur väl dessa tre poradziły för att hantera dessa problem: Henrik III, Henrik V av england och Henrik VII?

– AVSNITT C: EKSPERCJE NIESKOMATYCZNE
Svaret på en av de följande:

(1) Jacob var en karaktär som lata, dumma och en dålig kung. Nyligen, men trodde att det var en effektiv härskare. Vilken åsikt du tror är rätt och varför?

(2) Vad som orsakade det engelska inbördeskriget? Eller var det oundvikliga resultatet av en långsiktig social förändring, ekonomiska och politiska, eller var det bara en konsekvens av dumhet och inkompetens av Charles?

(3) Vad är det för problem av samväldet och Oliver Cromwell ansikte i perioden mellan 1649 och 1660, Hur försökt att övervinna dem, och hur de betedde sig?

Rätt val:
1A, 2B, 3C: 4D; 5A

Dokument, periodiska

I skriver att det är bättre att börja med att formulera exakta, konkreta frågor som kommer att hjälpa Dig att fokusera dina argument och idéer. Om du bestämmer dig för en av de frågor som nämns i läroplanen, spendera lite tid att tänka över vad det innebär. Organisera din artikel, helt klart ett svar på den frågan, undvika våld i mindre frågor biverkningar. Utveckla ett Centralt argument för att besvara frågan och hålla det över, analysera dess olika aspekter i separata stycken. Säga, till att börja med dina argument, och slutligen sammanfatta varför du tror att du har bevisat att den är korrekt.

Använda fakta, datum och andra detaljer för att inte visa att du känner till dem, men för att snabba upp dina argument.

Uppsats måste innehålla minst två källor i tillägg till behandlingen. Byt lista över dessa verk i slutet av uppsatsen. Du kan hitta en hel del källor som anges i litteraturlistan för att läsa kursen, och många böcker är i reserv i College Library. Plats direkta citat från någon källa i en inverterad przecinkach. Om du kommer ihåg detaljer som inte är allmänt kända bör du ha en not (fotnot, not, slutet eller länken i parentes) anger källan till information. Till exempel, behöver inte ha kommentarer, om du säger som Thomas Hobbes var född 1588 eftersom detta är mycket väl känt, men du måste ha något om du säger att han hjälpt till att samla in de Tvingas Lån av 1626-7, inte allmänt känt. Vara tydlig och konsekvent i systemet av källor som referenser (obs, en antydan till slutet, eller hänvisning inom parentes) och andra frågor om stil; en bra plan skulle vara att använda förChicago Manual of Style eller liknande guide.

Internet är en stor källa av information om alla typer av frågor, men bör använda det med samma försiktighet som boken eller faktiskt ännu mer. Webbplatser är vanligtvis inte övervakas och utvärderas, som den vetenskapliga tidskrifter och publikationer. I Allmänhet, skulle det vara bättre att citera tryckt material snarare än platser. Om du cite hemsidor, vänligen ange exakta adressen (för material från denna webbplats, liksom material på andra ställen på webben;) i fall av vetenskapliga artiklar på nätet, för att citera dem som om de vore i-utskrift ( kan också ge en stabil URL i artikeln, men inte nödvändigtvis.) Om du dödar och infoga en referens, placera den inom citattecken, som om det var kopierad från den tryckta texten.


Bland de många viktiga webbplatser är:

du Kan slå upp ord i en ordbok är den bästa engelska <>Oxford English Dictionary online
den Brittiska och Amerikanska konstitutionella historia
Fokuserar på den Brittiska dysydentach, men med länkar till många andra ämnen från det engelska språkets historia
Historia online .
Manual för författare . En bra guide till stil, grammatik, etc.
Dictionary of National Biography (känd som DNB) JA-28 2 D48 (inomhus länkar, 2S).
Denna mångsidiga, wielodyscyplinarna arbete. Den har nyligen uppdaterats och finns att UW studenter genom att klicka på länken ovan.

Att repetera, vara noga med att tillhandahålla lämpliga citat på material som du hämtar från Internet eller ur tryckta böcker och artiklar: Följande närstående-särskilt användbart i fall av plagiering brott i naturvetenskap

slutresultatet

Till exempel, klicka bra liv .
[ Varning: som i fallet med vissa av svaren på den blå boken, det är ett bra papper är inte en perfekt människa. Detta är ett typiskt prov papper av klass “A” – inte som ett exempel på en perfekt tolkning eller perfekt precision.]