Mis on Teooria Muuta?

Link: https://www.theoryofchange.org/what-is-theory-of-change/

1

Teooria Muuta on sisuliselt täielik kirjeldus ja joonis, kuidas ja miks on vajalik muuta eeldatavasti juhtuma kindlas kontekstis. See on suunatud eelkõige kaardistada või “täitmiseks”, mida on kirjeldatud kui “kadunud keskel” vahel, mida programm või muuta algatus ei (tema tegevuse või sekkumised) ja kuidas need kaasa soovitud eesmärkide saavutamist. Ta teeb seda kõigepealt kindlaks soovitud pikaajalised eesmärgid ja siis toimib tagasi need kindlaks määrata kõik tingimused (tulemused), mis peavad olema rakendatud (ja kuidas need on seotud ühe teise põhjuslikult) eesmärgid tekkida. Need on kõik ühendatud läbi Tulemuste Raames.

2

 

Tulemused Raamistik, siis luuakse alus et kindlaks teha, mis tüüpi tegevus või sekkumine aitab kaasa tulemuste kindlaks tehtud eeldused, et saavutada pikaajaline eesmärk. Selle lähenemise kaudu täpne seos tegevuse ja saavutada pikaajalised eesmärgid on veel täielikult mõista. See toob kaasa parema planeerimise, et tegevus on seotud üksikasjalikku arusaamist sellest, kuidas muudatust tegelikult juhtub. Samuti toob see kaasa parema hinnangu, kui seda on võimalik mõõta edu saavutamise suunas pikaajalised eesmärgid, mis ulatuvad kaugemale identifitseerimine programmi väljundeid.