TEOORIA LAHUTAMATU ÕENDUSABI (TINA)

Link: http://www.dosseydossey.com/barbara/tin.html

 

Teooria Lahutamatu Õendusabi (TIN) on grand teooria interaktiivse-integreerivat paradigma, mis tutvustab teaduse ja kunsti õenduseriala. See sisaldab lahutamatu protsessi lahutamatu maailmavaade, lahutamatu ja dialooge, mis on praxis-teooria praktikas. Lahutamatu protsess on defineeritud kui terviklik korraldada mitu nähtus inimeste kogemusi ja reaalsus on neli aspektis: (1) individuaalse interjööri (isiklik/tahtlik); (2) individuaalne väljast (füsioloogia/jälgiv); (3) kollektiivse interjöör (shared/kultuuri); ja (4) kollektiivse väljast (süsteemide/konstruktsioonide).

Terviklikku õendusabi praktika on lisatud (omaks) ja ületatakse (läheb edasi) käesolevas lahutamatu protsess. Lahutamatu maailmavaade uurib, väärtused, uskumused, oletused, tähendus, eesmärk ja kohtuotsuste seotud sellega, kuidas indiviidid tajuvad reaalsust ja suhteid eelnevast neljast vaatenurgast. Lahutamatu dialoogid on suured ja visionäär uurida ideid ja võimalusi eri teadusharudes, kus on need neli väljavaateid peetakse võrdselt oluliseks, et kõik vahetused, kelder ja tulemusi. Suurema lahutamatu teadlikkust ja lahutamatu maailmavaade, õed on uusi võimalusi ja viise, kuidas tugevdada oma võimekust lahutamatu dialoogid omavahel ja teiste erialade. Meil on rohkem tõenäoline, et tõsta meie kollektiivse õendusabi hääl ja õigus osaleda sotsiaalne tegevus meie professionaalne roll ja töö, teenuse—, ühiskonna-ja lokaalselt, globaalselt.

Teooria Lahutamatu Õendusabi kohandab tööd Ken Wilber (1949—), üks kõige olulisemaid Ameerika uus-paradigma filosoofid, tugevdada tuum mõiste tervendav. Wilber on lahutamatu mudel on elegantne, nelja-mõõturit mudel, mis on välja töötatud üle 35 aasta. Tema kaheksa-maht, mis on Kogutud Töid ja Ken Wilber, Wilber sünteesib oma monumendi saavutus tuntumaid ja mõjukamaid teadlasi, teoreetikud, teooriad ja koolkonnad, et näidata, et ei ole üksikute või distsipliini saab kindlaks teha, reaalsus või on kõik vastused.

Paljud mõisted käesolevas lahutamatu õenduse teooria on uuritud, või on väga formatiivne etapis ja uuringute raames lahutamatu meditsiini lahutamatu tervishoid administration, lahutamatu äri, terviklik tervishoid, haridus, lahutamatu psühhoteraapia, integreeritud juhendamine ja rohkem. Jooksul õenduse muud õed on ka uurida lahutamatu ja nendega seotud teooriate ja ideid. Kuid veel, ei ole teooria, hooldusravi, mis on Nightingale ‘ i filosoofiline vundament kui integralist koos lahutamatut protsessi lahutamatu ja maailmavaade. Kui õed leiavad kasutamist lahutamatu objektiivi nad on tõenäolisem, et laiendada õdede rolli interdistsiplinaarne dialoogi ja leida sarnasusi ja uurida erinevusi ja seda, kuidas käsitleda neid eri teadusharudes. Meie väljakutse õendus on suurendada meie lahutamatu teadlikkust, sest me suurendada meie õendusabi võimed, tugevused ja hääled kõigis valdkondades tava -, haridus -, teadus-ja tervishoiu poliitika.