0

0.00 kr.

#

Bagtøj / kobling til alle bilmærker

Vælg dit køretøj

med registreringsnummer

Topkvalitets reservedelskatalog til Bagtøj / kobling

Brandede fabrikanter af Bagtøj / kobling delar

  • SKF Bagtøj / kobling
  • MAPCO Bagtøj / kobling
  • VAICO Bagtøj / kobling
  • A.B.S. Bagtøj / kobling

Bagtøj / kobling - Oplysninger om funktion, reparation og udskiftning

Gearsystemet/koblingen tjener ved at overføre kraften fra motoren, gennem gearet, til vejen. Hvis disse dele er i god stand, er det meget behageligt at køre i bil. Defekter i gearsystemet kan dog være livstruende.

Kobling: Skjulte problemer

Koblingen er en dybt skjult køretøjskomponent. Den består af mange komponenter, men de udskiftes altid som en helhed. Udskiftning af en kobling er meget dyrt og tidskrævende. Det kræver stor ekspertise, og det anbefales derfor ikke at man reparerer den selv. En beskadiget eller slidt kobling er mærkbar ved en dårlig kørselsadfærd. Motoren accelererer ikke ordentligt, og køretøjet bliver mere og mere modstræbende. Hvis koblingen er helt slidt, kan bilen ikke køre.

Gearsystem: Fra gearkasse til hjul

Gearsystemet er forbindelsen mellem gearkasse og hjul. Den består af to drivaksler og hjulenes styremekanisme. Gearsystemet består af mange komponenter, og alle manifesterer deres defekter ved en forringet køreegenskab af bilen. Hoppende hjul, køretøjet trækker til den ene side, kraftig raslen på hjulene eller en højt knæk ved kørsel, er typiske tegn på et beskadiget gearsystem.

Find skader på gearsystemet/koblingen

Hvis man ikke er sikker på, om koblingen er defekt eller ej, kan man teste den: Først kigger man i betjeningsvejledningen, for at se om køretøjet er udstyret med en testfunktion til koblingen. I de fleste tilfælde skal du træde på koblingspedalen, men der er også andre diagnosticeringsmuligheder. Hvis det ikke er muligt, skifter du til et højt gear og slipper koblingen hurtigt. Hvis motoren er går i stå, fungerer koblingen stadig. Men hvis motoren stadig kører, selvom bilen ikke bevæger sig, vil du ikke komme uden om en udskiftning af koblingen. Køretøjet testes ideelt på en lift. Hjulene skal hænge frit. Derefter sætter du blot begge hænder på rattet og ryster kraftigt. Hvis det giver et tilbageslag, er der en defekt.Ved denne lejlighed kan du også kontrollere drivakselmuffen. Hvis disse er fedtede eller har et synligt hul, skal de udskiftes med det samme. Ellers vil hjulet blive beskadiget. Komponenterne i gearsystemet/koblingen slides uundgåeligt under normal kørsel. Kørsel over huller i vejen eller mod høje kantsten, kan hurtigt beskadige komponenterne i gearsystemet. Forkert håndtering af koblingen eller overbelastning af den med en meget tung trailer, er også meget skadelig for denne komponent.

Hvornår bør man udskifte?

drivakselmuffen skal udskiftes, skal hele bærearmen og kugleleddene afmonteres. Hvis disse har nået en vis alder, er det værd at overveje en sikkerhedsudskiftning. Alle bevægelige dele har gummimuffer eller dæmpningselementer af gummi, der slides over tid. Da alle disse let tilgængelige komponenter er tilgængelige billigt på bildeleekspert.dk, kan du spare meget efterfølgende arbejd ved en enkelt reparationshandling. Det er vigtigt at skrue styrekuglen på det gevindskårne hul præcis som den gamle del. Ellers risikerer du en dårlig kørestabilitet ved kørsel ligeud samt tidligt slid på dækkene. For at gøre dette skal du enten tælle antallet af omgange, når du skruer de gamle styrekugler af eller mærke dem. Kørsel ligeud skal testes efter montering. Hvis bilen trækker til den ene side efter reparationen, skal sporingen justeres. Denne service er i dag til at betale på specialiserede værksteder. Koblinger udskiftes altid i sæt. Det er meget dyrt at udskifte en kobling, men det er muligt. Det der kræves, er meget tid, massere af plads og godt værktøj. Koblingen er placeret mellem motor og gearkasse. Ved udskiftning af koblingen, er det også nyttigt at udskifte gearolien.

Bestseller: de mest populære varer