0

0.00 kr.

#

Kabineindretningen til alle bilmærker

Vælg dit køretøj

med registreringsnummer

Topkvalitets reservedelskatalog til Interiør

Brandede fabrikanter af Interiør delar

  • METZGER Kabineindretningen
  • TOPRAN Kabineindretningen
  • BLIC Kabineindretningen

Kabineindretningen - Oplysninger om funktion, reparation og udskiftning

Bilens interiør består af visuelle og komfortskabende komponenter, som er installeret i kabinen. Den giver en behagelig hjemmelig atmosfære og stor funktionalitet, sådan at selv lange bilrejser kan blive så komfortable som muligt.

Interiørets dele

Interiøret består af instrumentbrættet, midterkonsol, sæder, nakkestøtter, måtter, handskerum og sidepaneler. Man skelner mellem seriedele og eftermonterede dele. Typisk ekstraudstyr er persienner, bagagenet eller bærer i stationcars. Sædebetræk og eftermonterede sædevarmere. Derudover findes utallige andre komponenter som man kan forbedre komforten i bilen med. Udvalget strækker sig fra askebæger, kopholder til forskellige holdere til mobiltelefoner og navigationsudstyr. Forskellige elektroniske dele kan også købes til eftermontering: Til alt fra lamper til barbermaskiner findes der er billige 12V strømudtag.

Typiske svagheder i interiøret

Interiøret slides med tiden. Førersædet, rattets plastikdele og gearknoppen er særligt udsat for slid. Overflader kan revne, foring slides og plastikhåndtag slides blanke. Hvis du vil beholde din bil så længe som muligt i originalstand hjælper kun regelmæssig rengøring og smudsbetræk.

Særlige forbedringer vha udskiftninger

Det meste af interiøret kan erstattes med identiske eller endda forbedret tilbehør fra forhandlere. Omkring forsæderne er der opstået en hel industri, som producerer en bred vifte af interessante sæder. Med et professionelt højkvalitets sportssæde opnår man også større køresikkerhed. En solid sidestøtte gør kørsel i kurver en del mere behagelig og giver en forøget følelse af sikkerhed. På samme måde kan en udskiftning af rattet føre mange ekstrafunktioner med sig og forbedre kontrollen over bilen ved høje hastigheder. Alle komponenter skal dog opfylde både generelle sikkerhedsbestemmelser og typespecifikke. Det kan være nødvendigt at indføre modifikationer på rattet og sæderne i bilens registreringsattest. Dette er ofte et krav i biler hvor rattet har indbygget airbag. Kun specialværksteder må udføre en udskiftning af rattet. Selv at prøve at modificere airbaggen er både farligt og ulovligt.
Udstyr til interiøret er en bred vifte af muligheder som du virkelig kan opfriske din bil med samt forøge dens gensalgsværdi. Sædebetræk i høj kvalitet, nye tæpper og måtter får en godt brugt bil til at føles komfortabel igen. Sammen med en god omgang bilvask kan ældre køretøjer blive på fuldt funktionelle og præsentable igen.
Udstyrsmarkedet tilbyder utallige muligheder for at forbedre kabinekomforten. Dette kan fx være forskellige lys som man placerer i fodområdet, siderummene eller handskerummet, og som kan være utrolig bekvemme i mørke. Det kræver lidt kundskab og fingernemhed at installere dem. Når man arbejder med instrumentbrættet, kan man også udskifte de eksisterende lys med LED-lys. De går næsten aldrig i stykker, holder længere og er mere energibesparende end de traditionelle glødepærer i ældre bilmodeller.
Hvis bilen er tilpasset en sporty kørestil, byttes sikkerhedsselerne ofte ud med pilotseler. Disse seler sidder tæt over begge skuldre og giver føreren en højtsiddende positur. Hvis de skal kunne fungere sammen med moderne selestrammersystemer kræver monteringen stor ekspertise. Da sikkerhedsselerne er en sikkerhedskritisk komponent, skal modificeringer indføres i registreringsattesten. Derimod behøver man ikke indregistrere covers til sikkerhedsseler. Disse covers modvirker unødigt slid på selerne.
Endelig findes der forskellige rense og rengøringsmidler, som kan opgradere interiøret. Måtterens, syntetiske rensemidler eller vinylfornyere er lavet specielt til de materialer man bruger i biler. Det anbefales at man anvender specialprodukter i stedet for husholdnings rengøringsmidler. Med rengøringsmidler til biler fra bildeleekspert.dk får du altid optimal rengøringseffekt uden at skade dit interiør med almindelige grove og krasse rengøringsmidler.

Bestseller: de mest populære varer

Andre dele til din bil