0

0.00 kr.

#

Karosseri til alle bilmærker

Vælg dit køretøj

med registreringsnummer

Topkvalitets reservedelskatalog til Karosseri

Brandede fabrikanter af Karosseri delar

  • JOHNS Karosseri
  • PRASCO Karosseri
  • BLIC Karosseri

Karosseri - Oplysninger om funktion, reparation og udskiftning

Bilens karosseri er alle de plastik og metaldele der udgør bilens ydre. Det består både af stationære og bevægelige dele.

Karosseriets konstruktion

Karosseriet består af fire komponenter. Karosseriet er en stok blok af sammensvejsede plader. Den er kernen i karosseriet, hvorpå alle andre dele af bilen er fastgjort med nagler, spænder og skruer. De udskiftelige dele af karosseriet, som er fastgjort til karosseriet tilhører den anden gruppe af komponenter. Disse er forskærme og kofanger. I tilfælde af skader eller rust kan de nemt udskiftes med nye dele. De skal ikke bære noget og har kun designmæssig og aerodynamisk værdi. Den tredje gruppe af komponenter til karosseriet er de bevægelige dele.
Bevægelige dele er hængslede døre, kølerhjelmen og bagklappen eller hatchback’en, benzindækslet og muligvis et tag eller kaleche. Disse dele er nemme at udskifte, hvis de går i stykker. Bortset fra kølerhjelmen og benzindækslet har karosseriets bevægelige dele en masse elektronisk og indvendige dele af beklædningen. Hvis disse dele skal udskiftes, kræver det en del kostbare afmontering af mange karosseridele. Den fjerde gruppe af komponenter til karosseriet omfatter udstyr som lister, emblemer, fatninger til bevægelige dele og andet. Det er nemt at udskifte disse og når de alle er i perfekt tilstand, kan det virkelig forbedre en bil.

Slid på dele til karosseriet

En bils karosseri består grundlæggende af stålplader. Hovedfjenden er rust. Beskyttende behandlinger fra fabrikken såsom undervognsbehandling, forsegling af fordybninger eller galvaniserede plader forsinker dannelsen af rust. Desværre kan selv galvaniserede biler ruste temmelig hurtigt under særligt ugunstige forhold. For at forhindre for hurtig dannelse af rust på en bil, bør enhver lille rustplet fjernes omgående. Biler har altid steder som er særligt modtagelige for rust. På karosseriet er hjulkasserne over baghjulene ofte meget modtagelige for rust. Partikler som dækkende slynger fra sig ødelægger gradvist den beskyttende lak forsegling på nederste del af hjulkasserne, så fugt og dermed rust kan trænge ind. Hvis man opdager det tidligt nok, kan man stoppe rustdannelsen ved at slibe og lakere hjulkasserne igen. Et andet svagt punkt på mange biler er undervognen. Skørterne eller sideskærmene bliver typisk angrebet af rust af samme grund som i hjulkasserne. En anden årsag er, hvis man kommer til at skramme bilen, når man arbejder på den. Sideskærmene har hulrum hvor vand kan gemme sig og ligge og ruste. Hvis du opdager rust på sideskærmene, kan du for det meste nøjes med at få klippet den rustne del ud og erstattet med en ny plade i stedte. Stærk rust er en typisk grund til at billen ikke går gennem syn.
Døre og frontvinger bliver også udsat for rust. Her plejer man at udskifte hele delen frem for at reparere på den. Her er det vigtigt at få lakeret den nye del i samme farve som originalen, da bilens værdi ellers falder drastisk.
Kofangere laves i dag for det meste af plastik. En udskiftning betyder at der skal løsnes et par skruer og montere en ny del. Nå vi taler masseproducerede biler, er det i reglen ikke dyrt at anskaffe nye kofangere. På dyre sportsvogne kan det dog være en betydelig udgift. Af denne grund tilbyder vi reparationssæt til plastikkofangere som kan reparere og mindske revner.
På bildeleekspert.dk finder du utallige værktøjer til at vedligeholde og forbedre på din bils karosseri. Udvalget inkluderer polermidler og lak rensere, bilshampoo og specialmidler til aluminiumsdele. Døre, kofangere og skærme kan købes i reservedelsmarkedet. I vores onlinekatalog kan du finde gode alternativer til dyre originaldele og reparere din bil for få penge.

Bestseller: de mest populære varer

Andre dele til din bil