0

0.00 kr.

#

Klimaanlæg til alle bilmærker

Vælg dit køretøj

med registreringsnummer

Topkvalitets reservedelskatalog til Klimaanlæg

Brandede fabrikanter af Klimaanlæg delar

  • HELLA Aircon
  • VALEO Aircon
  • NRF Aircon
  • THERMOTEC Aircon

Klimaanlæg - Oplysninger om funktion, reparation og udskiftning

Nå man hører ordet aircondition, tænker man på en behagelig, kølig kabine. Et AC-anlæg eller klimaanlæg gør dog flere ting: Det holder luften inde i bilen tør. Derfor er klimaanlægget også nyttigt om vinteren, så ruderne er frostfri indvendigt. I en bil som bruges året rundt, er det en fordel at installere en varmer sammen med det indvendige kølesystem.

Behagelig kørsel med velfungerende klimaanlæg

AC-anlægget i en bil er et stykke kompliceret teknologi. Kernen i airconditionanlægget er kompressoren. Kompressoren drives af en rem og dets funktion er at komprimere en kølegas til den opnår flydende form. Den flydende kølevæske løber gennem en slange hen til fordamperen. Her udvider væsken sig igen, og skaber på den måde den ønskede afkøling. Herefter overføres kulden til bilens kabine vha. en blæser. Den afkølede luft passerer gennem et filter og en tørrer som fjerner fugten i luften. Når bilen slukkes, stopper processen. Derfor er det normalt at opleve vand under bilen i varmt vejr.
En ulempe ved aircondition er, at systemet sluger meget energi fra motoren. Derfor bruger biler med klimaanlæg mere brændstof end biler uden.

Defekter i AC-anlægget

Klimaanlægget skal efterses regelmæssigt af fagfolk. Et defekt airconditionanlæg viser sig ved at det ikke køler kabinen ned. Sikkert fordi kælevæsken fordamper for hurtigt. Her bliver man nødt til at investere i et nyt kølesystem. Det er normalt at kølevæsken fordamper lidt efter lidt. Så du bør altid tjekke airconditionanlægget for utætheder før du får fyldt væske på. Dette skal ske på et autoværksted. Hvis der lugter grimt i bilen, er det for det meste fordi filteret er tilstoppet. Det hjælper at udskifte og rense kølesystemet. En defekt kompressor kan give indvendig slitage. Derfor er det vigtigt at spule alle slanger i kølesystemet hver gang man udskifter en af delene. Splinter fra den gamle kan meget hurtigt ødelægge den nye. Det er nemt at foretage udskiftninger i kølesystemet. For miljøet og din egen sikkerheds skyld bør du tømme hele systemet for overskydende kølevæske. Dette gælder især biler fra før 2011. I et stykke tid brugte biler en kælevæske ved navn R134a, som producerer en meget giftig gas, når den kommer i forbindelse med ilt. Biler bygget før du 2011 bruger måske denne kælevæske, da den tidligere ejer måske har brugt den, da den besidder rigtigt gode køleegenskaber og bruger mindre brændstof end andre kølevæsker. Derfor bør du altid bruge fagfolk når systemet skal tømmes og spules, før du kan begynde at udskifte komponenter. Drivremmen er dog nem at udskifte. Hvis den hyler, er remmen ved at sprænge, men kan udskiftes med et par enkle trin.

Alt til dit klimaanlæg hos bildeleekspert.dk

Du kan finde samtlige dele til en reparation af dit klimaanlæg i vores webshop. Især har vi et bredt udvalg af de dyreste dele: Udover originaldele tilbyder vi også væsentligt billigere alternativer, som er lige så gode som de originale dele. Vores partnere er alle godkendte. Udover højkvalitets kompressorer finder du også tørrere, filtre, remme og andre komponenter til AC-anlægget. Vores sortiment er ideelt til ældre biler, hvor originale reservedele ikke er nødvendige. Med vores altid gode tilbud på reservedele til klimaanlæg og aircondition er du sikret frisk og kølig kabine i tusindvis af kilometer.

Bestseller: de mest populære varer

Andre dele til din bil