Brændstofsystem til alle bilmærker

Brændstofsystem til følgende bilmodeller:
Brændstofsystem - Oplysninger om funktion, reparation og udskiftning
Brændstofsystemet transporterer benzin, diesel eller gas fra brændstoftanken til motorens forbrændingskamre. Et intakt brændstofsystem er vigtigt for ikke blot god kørsel, men også og ikke mindst er det uundværligt til at forbygge brand og sikkerhed som sådan.
Brændstofsystemets konstruktion
Brændstoffet hældes på tanken på en benzinstation. Hvad angår benzin og diesel foregår dette uden tryk og for naturgas eller LPG sker det under højt tryk. I tanken sidder en flyder eller trykføler, som er forbundet til brændstofmåleren. Fra tanken løber brændstoffet gennem benzinpumpen, som opbygger det nødvendige tryk i systemet. Benzinpumpen får strøm fra en elektromotor, som atter igen får strøm fra batteriet og generatoren.
I diesel og benzinbiler er brændstofslangerne ofte simple gummislanger og kobberrør. De leder for det meste brændstoffet til injektionspumpen, hvor brændstoffet bliver forstøvet og sprayes ind i forbrændingskammeret på det rette tidspunkt. Biler der kører på gas, har alle specialdesignede komponenter inkl. benzinslanger, som kan modstå det store tryk som er nødvendigt for at gøre gassen flydende.
I diesel og benzinbiler passerer brændstoffet gennem et eller flere brændstoffiltre. Da kvaliteten på brændstoffet er meget forskellig, skal disse filtre udskiftes regelmæssigt. Det kan ikke anbefales at spare på filteret, da en tilstoppet injektionspumpe er dyre at reparere.
Defekter i brændstofsystemet
Du kan konstatere defekter i brændstofsystemet ved at se efter eventuelle lækager, en grim lugt eller dårlig motorgang. Udsivende brændstof er meget farligt og gavner heller ikke miljøet. Det er forbudt at køre i en bil der lækker brændstof. Bilens brændstoftank er enten lavet af stål eller plastik. Ståltanke, især dem til benzin og diesel, ruster. At svejse på en tank kan ikke anbefales, da eksplosionsfaren er stor. Og det garanterer heller ikke en holdbar løsning. Det gør kun en udskiftning af den gamle tank med en ny. På mange biler kan man udskifte den gamle ståltank med en af plastik. Dette er at anbefale, da en plastiktank ikke ruster.
Brændstofmåleren placeres i tanke med flydende brændstof. De to dele kan i det fleste tilfælde ikke repareres hver for sig. Hvis brændstofmåleren går i stykker, skal hele tanken som regel udskiftes. Defekte brændstofmålere skyldes oftest løse eller rustne forbindelser eller fejl på displayet. Disse forbindelser bør tjekkes, før man udskifter tanken.
Benzinslangerne bliver også skøre og porøse med tiden. Benzin og diesel slanger lavet af gummi kan udskiftes ved simpelthen at frakoble dem. Da indersiden af disse slanger også ældes, bør man også skifte brændstoffiltre samtidig.
I de fleste biler er benzinpumpen monteret direkte på tanken og kan nås fra bagagerummet. Skulle den gå i stykker, stopper bilen med at virke. Pumpen drives af en elmotor. Derfor bør du ved fejl først efterse de tilsluttede dele: kabler, kontakter, relæer, sikringer – al elektricitet omkring benzinpumpen kan være skyld i defekten og er meget nemmere og billigere at reparere end selve pumpen.
Injektionspumpen skal repareres af fagfolk. Det er en meget indviklet mekanisme som består af mange stænger, stempler, pakninger og tandhjul. Injektionspumper kan købes billigt som brugte reservedele. En svaghed ved injektionspumpen er pakningerne. De kan ødelægges meget hurtigt af fx bio-diesel hvis bilen ikke er lavet til bio-diesel.
Alt til brændstofsystemet på bildeleekspert.dk
Vi har alt det du behøver til dit brændstofsystem. Fx kan du finde en bred vifte af meget billige tanke i vores onlinekatalog til priser som gør det overflødigt at forsøge sig med reparation vha. svejsning, lodning eller limning.