0

0.00 kr.

#

Rudevask til alle bilmærker

Vælg dit køretøj

med registreringsnummer

Topkvalitets reservedelskatalog til Vaskesystem

Brandede fabrikanter af Vaskesystem delar

  • HELLA Rudevask
  • VALEO Rudevask
  • BOSCH Rudevask
  • CHAMPION Rudevask
  • METZGER Rudevask

Rudevask - Oplysninger om funktion, reparation og udskiftning

Det er mere besværligt at rengøre bilruder end man tror. Man skal bruge et avanceret system af vinduesviskere, pumper, dyser, varmeelementer og en kontrolenhed. Et velfungerende bilruderengøringssystem er vigtigt for sikker kørsel.

Elementer i bilruderengøringssystemet

Et bilruderengøringssystem består af 7 dele:
    1. Sprinklervæsken opbevares i en beholder. 2. Derfra pumpes den af en elektrisk pumpe via en slange til dyserne. 3. Fra dyserne sprinkles sprinklervæsken op på forruden eller bagruden afhængig af hvad føreren af bilen vælger. 4. Vinduesviskeren der består af en motor, arm, blad, visker ruden vha. sprinklervæsken. 5. Derudover har alle biler undtagen cabrioleter med stoftag en bagrudevarmer, som optør evt. frost på ruden. 6. Opvarmede vinduer har kun Ford og VW. Men visse firmaer tilbyderor dog løsninger med eftermontering. 7. Endelig styrer kontrolenheden varigheden af sprinklingsintervallet og hastigheden på vinduesviskerne.

Defekter i bilruderengøringssystemet

Hvis noget i bilruderengøringssystemet er i stykker, er det for det meste ikke et stort problem. Sliddel nr. 1 er selvfølgelig viskerbladet. Afhængig af bilen kan disse være temmelig kostbare. Et komplet sæt kan løbe op i 50 euro. Men du bør alligevel ikke spare på vinduesviskere. Et billigt produkt trækker striber ret hurtigt og skaber ofte en irriterende lyd.
Gummiet på viskerblade kan også være porøst. Udskiftning er meget nemt. Men du bør altid købe originale reservedele, så du kan stole på at dine vinduesviskere holder længe og visker godt.
Frost er bilruderengøringssystemets fjende nr. 1. Brug derfor altid frostfri sprinklervæske. En fuld sprinklerbeholder kan revne hvis den fryser med almindeligt vand påfyldt. Normalt holder sprinklerbeholderen bilens levetid ud. I de fleste biler er sprinklerbeholderen nemt at udskifte. Der er dog alligevel en dyr reparation, da man sjældent slipper for at købe en motor sammen med sprinklerbeholderen.
Skulle pumpens motor ophøre med at fungere, kan du først tjekke sikringerne og kontakter. En grundig vask med kontaktspray hjælper for det meste. Dyserne kan blive tilstoppet. For at rengøre dem er det for det meste nok at rense dem med trykluft. De sidder kun fast i karosseriet med en klampe og kan nemt tages ud, så rengøring med trykluft bliver nemmere. Husk at justere dysernes placering igen efter rensning.
Afhængig af bilmodel er der mange kræfter på spil når vinduesviskerne på forruden bevæger sig. Specielt de i Mercedes biler, som ikke kun kører fra side til side, men også op og ned, har en meget kompliceret mekanisme. Hvis den går i stykker, kan de godt komme til at koste penge. En blokeret vinduesvisker resulterer ofte i at dens elektromotor brænder sammen. Du kan forhindre at dine vinduesviskere slides før tid ved at fedte alle bevægelige dele grundigt. Hvis bagrudeviskeren stopper med at fungere, er grunden for det meste blokering eller en løs forbindelse.

Alt til vinduesviskere

Du kan finde alt du behøver til reparation og vedligeholdelse af dit bilruderengøringssystem.
Vinduesviskere med adaptere er et billigt alternativ til en fuldstændig udskiftning af viskeren. Med originalkvalitet fra Magneti Marelli har vi en stærk og erfaren partner, som er internationalt brugt som leverandør. Find disse og mange andre billige viskerblade i vores webbutik.
Elektromotorer til vinduesviskere fås billigt på bildeleekspert.dk: I vores reservedelskatalog finder du utallige passende viskermotorer til mange bilmærker og modeller for mindre end 30 euro. Så er der ingen grund til at køre videre med en defekt vinduesvisker.

Bestseller: de mest populære varer

Andre dele til din bil