Klargøring og forsegling af aluminiumsfælge!

Klargøring og forsegling af aluminiumsfælge!

Der er kun et par uger til påske. Dagene bliver gradvis varmere og der er masser af sollys tilgængelig igen. Nu er det ideelle tidspunkt at få støvet mølkuglerne af sommerhjulene. Dette arbejde er ret let hvis du følger de rigtige trin. Læs denne artikel om hvordan du klargøre dine aluminiumsfælge til næste sæson.

Sommerhjul af aluminium

Sommerhjul af aluminiumAluminiumsfælge og sommerdæk går sammen som kirsebærtærte og flødeskum.

At køre rundt på aluminiumsfælge om vinteren er uagtsomt dumt. Ubestrøget kan fælgene faktisk bortskaffes efter den første kørsel gennem saltede vinterveje.

Om sommeren komme de smarte fælge virkelig til deres ret med de rigtige dæk.

Derfor: Brug altid stålfælge om vinteren! Disse er ikke kun billigere de er ogås lettere at istandsætte.

Dæk og fælgeEt bilhjul består af et dæk og en fælg. Så inden du begynder at rengøre, skal du først kontrollere hjulene for skader. Det kan være:

– Bremseplader på dækket
– Påkørte søm
– Revner i vævet
– Mærker i fælgkanten
– Buler på dækvæggen
– Udslidt profil eller udløbet dækdato

Hvis du finder skader på dækkene skal du fjerne dem først og bestille påny.

Det er lettere at rengøre aluminiumsfælgene når dækkene er taget af. Men hvis du bemærker strukturelle skader, dvs. ødelagte kanter eller dybe revner i aluminiumsfælgen, skal du ikke fortsætte med at bruge den. Hvis det drejer sig om fælge af høj kvalitet, kan du få dem istandsat hos et specialværksted for reparation af fælge. Her bliver revner og kanter svejset og slebet ned.
Idet dette er en meget dyr proces, er en komplet rekonditionering af fælgen normalt omfattet.

Hvis du er i tvivl, skal du udskifte fælgen den til en ny, intakt.

Men hvis dæk og fælge er i orden, er det tid til at rengøre dem.

Materiale aluminium

Materialet aluminium har nogle specielle egenskaberMaterialet aluminium har nogle specielle egenskaber, som du har brug for at vide, når du rengør fælge:

– Rustfri
– Letmetal
– Følsom overfor salteksponering

Så snart aluminium kommer i kontakt med luft, forsegler det sig selv med et tyndt lag aluminiumoxid. Dette lag er meget fast. Denne selv forsegling er dog ikke tilstrækkelig til den hårde hverdag for en fælg. Dette letmetal skal derfor altid være yderligere belagt. For at opretholde det karakteristiske aluminium udseende er et lag klar lak ideel.

Men hvis en aluminiumsfælg kan farvelægges, er pulverlakering, den hurtigste, nemmeste, mest holdbare og billigste løsning.

Fastsætte mål

Når du rengøre aluminiumsfælge, afhænger det af, hvad du vil opnå: Er det nok for dig at gøre fælgen velegnet til sommeren eller skal den skinne klar til salg?

rengøre aluminiumsfælgeForberedelsen til eget brug er meget lettere end hvis du vil udbyde fælgen til salg. Fordi hovedproblemet ved fælgrengøring ikke er på den synlige front, men på det skjulte bagside. Bremsestøv! Hver gang du bremser slides bremseklodserne mod den roterende bremseskive.

Bremseskiver nye

Bremseskiver nye • Discounter

billigere fra kun 76,55 kr.

til butikken

Dette skaber fint støv, der blæses væk fra skiven som et projektil. Dette er især fatalt for aluminiumsfælgens bløde metal: Støvpartiklerne trænger dybt ned i overfladen og skaber en plak, der næppe kan fjernes med normale midler.

Men da dette påvirker et område som du normalt ikke kan se, er overfladisk rengøring normalt tilstrækkeligt her. Sålænge aluminiumsfælge ikke skal sælges, er brugstimer på dette tidspunkt virkelig spild. Efter sæsonen vil fælgen på bagsiden alligevel se nøjagtig lige sådan ud.

Klargøring

Forberedelse af aluminiumsfælgeSelvom fælgen kun skal klargøres til sommeren, er det bedst at rengøre den, nås den skal demonteres. For grundig og bæredygtig rengøring og polering har du brug for følgende:

– Stor afdækningsdug
– Højtryksspuler
– Fælgbørste
– Fælgrens: 1 x neutralrengøring; 1 x fosforsyre
– Akku boremaskine og kunststof børster
Polermaskine
– Svamp og klude

Når alt dette er klar, kan du starte.

Dybderengør aluminiumsfælgen

1. Trin: Forrengøring

Fælgen skal med klar vand forvaskes med fælgbørstenFælgen skal med klar vand forvaskes med fælgbørsten. Alle løse vedhæftninger og andet aftagelig snavs skal fjernes.

2. Sprøjtning

sprøjtes den våde fælg med en mild fælgrensI første omgang sprøjtes den våde fælg med en mild fælgrens (neutral sæbe) og lade det virke i 10 minutter. Den snavs der nu er løsnet, fjernes derefter igen med fælgbørsten.

3. Spule

højtryksspulerMed højtryksspuleren fjernes nu det løsnede og opløste snavs. Vær forsigtig i nærheden, af blylod! Straks som en er gået tabt, skal fælgen afbalanceres på ny. Hvis du finder spor af lim fra afbalancerings lod, skal du ubetinget have hjulene afbalanceret før montage.

4. Ætsning

Lad fælgrensen virke i længere tidDet dybe indebrændte snavs fjernes nu med den forsforholdige hjulrens opløsning. Bare rolig – så længe du bruger kommercielt tilgængelig rengøringsmidler, er fosforsyre uskadelig for dæk, lak og fælge. Ikke desto mindre skal du iføre dig handsker og langærmet skjorte, når du udfører dette arbejde. Lad fælgrensen virke i længere tid. Særligt snavsede områder med indbagt bremsestøv kan også efterlades natten over. Bestil bremseklodser af høj kvalitet fra Bosch online

5. Afvaskning

blødere end fælgens aluminiumSkyl fælgrensen efter med sæbevand. Alt hvad der er tilbage nu, skal fjernes manuelt. Akku boremaskine med kunststof børstehoved er velegnet til dette. Men sørg altid for at bruge et bærstemateriale der er blødere end fælgens aluminium. Med et børstehoved af messing eller stål ridser du fælgen meget hurtigt, der er upretlig.

Gentag trinene så ofte indtil du er tilfreds med resultatet.

Fælgen klargøres

En ren fælg er langt fra at være en smuk fælg. Invester lidt mere tid og anstrengelser så får du et fremragende resultat.

Klargøring del 1: Slibe

Fælgen klargøresEn klargjort aluminiumsfælg skinner kun smukt, hvis den på forhånd er blevet grundig poleret.

  • Den gode nyhed er: Aluminium kan poleres til en kromlignende spejlglans.
  • Den dårlige nyhed er: Det er et frygteligt anstrengende håndarbejde ! Især aluminiumsfælge med filigranmønster kan du ikke klare det uden mekanisk assistance.

En standard boremaskine er tilstrækkeligt for et godt resultat. Først slibes fælgen ned. Dette fjerner gammel lak og dybe ridser.

For at slibe en aluminiumsfælg skal du bruge slibepapir kornstørrelse 600 i første ombæring, kornstørrelse 800 i anden ombæring og kornstørrelse 1200 i tredje ombæring.

Når fælgen har et ensartet mat udseende og ridser ikke længere er synlige, er den klar til polering.

Klargøring del 2: Polering

at polere fælgenTil at polere fælgen skal du bruge:

– Boremaskine
– Polersæt
– Glasrens og klude
– Aluminiums polermiddel
– Øjenbeskyttelse
– to styrepunkter

Når du polere med boremaskine, vær forsigtig med at du ubetinget kun berører følgen med polerstilbehøret. Hvis du rammer fælgen med boremaskinen, har du hurtigt forårsaget ridser. Inden hver ny gennemgang skal du sprøjte området med glasrens og tørre støvet af. For et godt resultat skal du regne med mindst 45 minutters arbejde per fælg, når du ikke har en afbalanceringsmaskine eller drejebænk til rådighed.

Klargøring del 3: Forsegling

produkter til forsegling af aluminiumsfælgeHeldigvis er det i dag ret let at forsegle den polerede fælg. Klar lak bruges nåppe i dag, idet det alligevel hurtigt flager af i dette stærkt belastet område. I dag tilbyder faghandlen talrige produkter til forsegling af aluminiumsfælge.

Disse specielle fælgforsegler sprøjtes simpelthen på. Deres ulemper er, at de ikke holder særligt længe. Det tilrådes derfor at denne forsegling fornys hver 4. uge som en del af en bilvask. Dette er normalt fuldstændig tilstrækkeligt til at have smukke, højblanke aluminiumsfælge på din bil hele sommeren igennem.

Foto: tomgigabite, Kazick, HappyPictures, JacZia, Aleksandr Kondratov, Media Whalestock, Elena Zajchikova, Tomasz Majchrowicz, diy13, evgeniykleymenov, Daniel Krylov, Dmitry Kalinovsky / shutterstock.com