Ydre opfriskning af bilen: Opfrisk din skat på hjul op!

Ydre opfriskning af bilen

Efter 10 år når tiden hærgen har sat sine spor på din elskede bil, er det tid til at opfriske bilen. Ergo er det følgende spørgsmål: Gør-det-selv eller få det gjort? Det eneste rigtige svar synes at være ”det kommer an på”. Sandeligt kommer det alt sammen an på hvad du ønsker at opnå ved at opfriske bilen. Få et overblik over ydre opfriskning af bilen og den mulige effekt i denne korte makker.

Mere end bare rengøring

Ydre opfriskning af bilen vs. bilvask

Ydre opfriskning af bilen er mere end bare at tage din bil til bil vasken. Det indebærer meget mere. Planlæg mindst en weekend til at friske din bil op. Det vil kræve en del arbejde at forvandle din skrot kandidat til en skinnende skat på hjul, som du aldrig vil skille dig af med.

Stort udvalg og rimelige priser for blinklys

Blinklys ⇒ Stort udvalg & fair priser

fra kun 15,27 kr.

Find den rigtige her!

Ydre opfriskning af bilen – Hvad vil du opnå?

Et relevant spørgsmål med respekt for bil opfriskning. Vil du opgradere din bil for at opleve den fulde nydelse og glæde ved din egen transport? Værdiforøgelse med henblik på salg? Hvis det sidste er tilfældet kommer det an på bilens egentlige stand om du bør forsøge at gøre dette til et gør-det-selv projekt.

1. Afhjælpe synlige mangler på bilen

Afhjælpe synlige mangler på bilen

En professionel ydre opfriskning kan afhjælpe de følgende mangler på din bil:

1. Generel stand: mosklædt vindues gummi, tilsmudset maling, hjulkranse og plastik komponenter.
2. Skade i lakken: kedelig lak, overfladiske ridser, lette og små rust pletter.
3. Skade på komponenter: sløve forlygter, revnede vinduer, skrøbelige eller ødelagte baglygter, skæve og bulede kofangere.
4. Skade på karosseriet: buler efter hagl, parkeringsbuler, dybe rust huller.

2. Vask bringer lys over det hele

Skade på karosseriet

Ladefund eller brugte biler, der har ventet længe på en ny køber, kommer med et tykt lag støv som skal fjernes totalt for at være sikker på hvad der ellers venter dig.

De gode nyheder er: en polerings behandling er en af de følgende tiltag, så på dette stadie er det sikkert at fortsætte på en mere eller mindre hårdhændet facon.
Dette betyder: først kommer højtryksrenseren, derefter skum pistolen og til sidst skuresvampen for at fjerne al genstridigt snavs fra karosseriet.
Dernæst tørres bilen grundigt af for at muliggøre en bedømmelse af bilen uden kalk aflejringer.

Rene fælge

Ideelt fjernes fælgene og renses separat i et kar. Aluminiumsfælge er svære når det kommer til rensning. En hård børste vil gøre det af med bremsestøv.

Aluminiumsfælge vil derefter være klar til en polering, hvilket vil fjerne mulige overfladiske ridser.

skade på plastik kofangere

Al skade på plastik kofangere, bakspejle og beskyttelsesskinner skal repareres. Vær sikker på at de alle er installeret korrekt. Kofangere skal muligvis fjernes helt for at finde ud af om delen står til at redde eller ej. Hvis ikke kan en reservedel købes i den nærmeste genbrug.

Kofangere til de bedste priser

Kofangere til de bedste priser

billigt fra 31,43 kr.

Bestil nu i butikken!

Som regel har de masser af kofangere og bakspejle til rådighed.

3. Polering – på den rigtige måde

Polér bilen korrekt udefra

Før vi fortæller dig den rette måde at polere din bil, vil vi først fortælle dig den forkerte måde: brug aldrig en vinkel sliber på lakken. At angribe lakken med disse tunge skyts vil helt sikkert forårsage seriøs skade som kun kan udbedres ved helt at omlakere bilen.

For en begynder i polering er manuelt arbejde nok til at opnå et tilfredsstillende resultat. Du har brug for:

  • bomulds stof
  • silikonerens
  • til meget mat lak: korn 400 smergellærred
  • til gennemsnitlig lak: korn 2500 smergel lærred
  • til finish: korn 3500 smergellærred

Hvis du virkelig gerne vil bruge en slibemaskine, vær sikker på at låne en professionel én.

Vær forsigtig: en polermaskine er kun passende til flade overflader. På kølerhjelmen, sidepanelerne eller taget kan en slibemaskine bruges. Skærme, hjul buer og alt der har kanter eller hjørner bør poleres manuelt. Ellers risikerer du at slibe hele vejen ned til grunderen.
rengør bilen med silikonrenseren

Når bilen vaskes og tørres frisk, rengøres den først med silikonrenseren. Spor af fedt og små støvpartikler absorberes. Ellers kan de forårsage nye ridser ved polering.

Så, hele bilen poleres manuelt i rækkefølgen korn 400 – 2500 – 3500. Du vil overraskes over hvor hurtigt utrolige resultater vil vise sig.

Meget vigtigt: efter polering skal lakken afdækkes igen. Hvis ikke kan den mindste smule regn tilintetgøre al arbejdet. Poleret lak er ekstremt påvirkeligt. Derfor, umiddelbart efter den sidste polering, rens igen med silikonerens(ingen vand!) inden du vasker den fuldstændigt.

Opgradering af plastik dele

silikonerens

Ulakeret kofangere eller kølergrill bliver så gode som nye med en intensiv behandling med plastik rens.

Dette rensemiddel gennemtrænger overfladen, og ved at opløse et ultra-tyndt lag af plastik forvandler det kedelig grå til dyb sort. Virkningen er synlig øjeblikkeligt.

Polering af forlygter

Polering af forlygter

Dette fremprovokerer altid spørgsmålet: er det lovligt at polere forlygte coveret?

Meningerne varierer, men helt ærligt: sikkerhedsrisikoen ved at fjerne de få mikrometer af plastisk ved en polering er ubetydelig.

Hvad du får er en attraktivt ren bil front – og fuldt genoprettet lys præstere på vejen. Derfor kan det at polere forlygterne ses som et sikkerheds relevant mål.

Skift baglygter

Baglygter og blinklys er så billige at det ikke kan betale sig at opfriske dem.

Som regel er de sat fast med nogle enkelte skruer og kan hurtigt udskiftes.

På en poleret bil er et nyt batteri til baglygterne for varig virkning prikken over i’et.

Ydre opfriskning af bilen – Alt andet kun for de virkelig modige og professionelle

Rust på hjulbuerne

Når dyb rust påvirker skærmkanterne er selv det bedste poleringsmiddel ubrugeligt. Bilen er ødelagt og praktisk talt umulig at forsegle. Så længe metallet ikke er fuldstændig korroderet igennem kan en fyldning bringe den et skridt nærmere det perfekte udseende. Ikke desto mindre kræver en fyldning lak bagefter. Du skal være helt sikker på hvad du laver her, ellers er den eneste mulighed at tage til en professionel autolakere.

Fyld op støtte vanger og dørkarme

Alt i alt er en fyldning en midlertidig reparation. Fyldte huller har det med at udvikle rust efter få måneder. Hvis du ønsker at fjerne rusten for stedse er en total udskiftning af den påvirkede del uundgåelig.

Vær forsigtig med rust pletter på støtte vanger og dørkarme. Disse hule, rørformede komponenter ruster indefra og ud. Et ydre fyldnings forsøg løser ikke rigtig noget og er misvisende med henblik på bilens sikkerheds betingelser.

Tip: få en prøveklud inden du starter på din egen bil

Kig i de små reklamer efter meget billige biler. Sandeligt kan komplette biler fås for 220 – 370 kr. Du kan prøve dig frem med alt i forhold til manuel opfriskning på disse objekter. Hellere lave begynder fejl på en billig bil end på dit eget køretøj.

Måske er det bedre at overlade det til en professionel når alt kommer til alt?

Har bilen forberedt i værkstedet

I de første ti forsøg med opfriskning af biler vil selv den mest motiverede lægmand ikke opnå det niveau som tilbydes af en professionel bil opfrisknings/- og rengørings service udbyder.

Hvis bilen skal sælges er en professionel behandling den bedste mulighed, især for de dyre modeller. Med en professionelt poleret, plet og ridse fri bil vil du opnå en værdiforøgelse der kompenserer for investeringen.

Den eneste tilbageblivende risiko er at du forelsker dig i din egen bil på ny og ikke vil af med den alligevel. 🙂

Foto: janon kas, Krasula, Memory Stockphoto, KITTI_PHIT, PrimaStockPhoto, Kwangmoozaa, IVL, SARIN KUNTHONG, Adam J, Aleksandr Kondratov / shutterstock.com