Ophugning af biler & genbrug af reservedele – Hvis der ikke er noget tilbage, er skrælning den eneste løsning!

ophugning af biler & genbrug af reservedele – Hvis der ikke er noget tilbage, er skrælning den eneste løsning!

Ødelagt, rusten, totalt tabt – før eller siden vil enhver bil nå enden af sin levetid. Når udgifterne for reparation overstiger udskiftnings værdien er bekymringsfri kørsel slut. Dette er ikke ensbetydende med at du ikke kan tjene penge på din bil. Reparation, lappeløsninger og salg er måske ikke længere sandsynligt, dog kan reservedele indbringe en pæn bunke kontanter.

Den lovlige side af ophugning

Demontering og skrælning af en gammel bil er en sag for et autoriseret bilsyns værksted (ABV) altså, en professionel. Biler indeholder rigelige mængder giftige substanser som kræver professionel afskaffelse. Et ABV har de påkrævede systemer og udstyr.

Den lovlige side af ophugning af en bil

Når det så er sagt, så kan ingen fortælle en bilejer hvad han skal og ikke skal gøre med sin ejendel. Vælger han at skille bilen ad hjemme i sin garage og sælge delene, så er der ingen lov der kan hindre ham i det. Hvis dette er årsag til at bilvrag hober sig op i indkørslen, så er et besøg fra de lokale myndigheder kun et spørgsmål om dage. Dette drejer sig særligt om biler der står på offentlige områder.

Kommunale myndigheder er dygtige til at bruge masser af tid og arbejde på at spore deres sidste ejere, der vil blive stillet til ansvar for bugsering, opbevaring og ophugning.

Ophugning af en bil: hinsides bilsyn

Ophugning af en bil hinsides bilsyn

Et bilsyn er et vendepunkt i en bils liv. Et nyligt bilsyn øger bilens værdi med minimum 3500 kr. Et synscertifikat er endda til tider årsag til en øget værdi på 7300 kr. Hvis en bil ikke går gennem syn falder dens værdi drastisk. Biler som ikke længere kan gå gennem syn er som regel så gamle at reparationer ikke længere kan betale sig.

Dette har sin egen fordel: aldringsprocessen på biler af samme generation sker relativt synkront. Dette gælder særligt biler fra de sidste tyve år. Den ekstremt lange produktions periode af, lad os sige Volkswagens Boble, er en ting fra datiden i den forstand at i det tilfælde at den ikke går gennem syn, kan du nemt regne med at det samme gælder for tusinder af lignende bilmodeller. Disse indebærer alle mulige kunder.

Bil ophugning beskadiget karosseri

Hvis skade ikke længere sandsynliggør garanteret reparation, er bilens karosseri dele det første der kan veksles til kontanter: døre, bagagerums klapper, front, spejle og sidevinduer er yderst efterspurgte, afhængigt af modellen. Dette gælder i særdeleshed biler der er kendt for deres disponering for rust. Mercedes modeller fra 2002-2015 bør nævnes i denne sammenhæng. Den ellers uforgængelige C-class (W202) er virkelig påvirket. Rigelig af disse smukke, holdbare biler smuldrer til støv. Hvis du skiller denne bil ad med intakte skærme, døre og bagagerums klapper, så vil du næsten med garanti finde en køber til disse dele. I mellemtiden har der udviklet sig et stort marked for gamle Mercedes modeller og selv med moderat, dog reparerbar rustskade finder deres pladearbejde kunder.

slibning, fyldning og grunding af biler

Tip: slibning, fyldning og grunding øger salgsværdien betydeligt på disse.

Front betyder kontanter

Ophugning af en bil front

Fronten på praktisk talt alle biler er meget salgsbar: køler gitter, lamper, kofangere, blinklys, motorhjelm og front gitre såvel som de indre dele som radiator og dens ophæng som er skruet fast på karosseriet er yderst efterspurgte. Grunden hertil er enkel: disse skrøbelige dele er de første til at tage skade i tilfælde af et uheld. Så længe grundrammen ikke er bukket kan en bil med mindre skader repareres med disse brugte dele.

Blinkers til absolutte toppriser gratis forsendelse og retur

Et svagt punkt er lamperne. Forlygterne med klart glas, der blev populære for omkring 15 år siden begynder nu at vise deres Akilleshæl: de bliver matte. Afhængig af bilen og dens alder kan slørede forlygte hylstre være årsag til at en bil ikke går gennem synshallen.

Polering af forlygter for bilophugning

Et tip: så længe glasset er uskadt kan de matte pletter og ridser poleres væk. I lettere sager er tandpasta og et viskestykke nok. Mere alvorlige sager kræver et poleringssæt. Frisk polerede og klart gennemsigtige forlygter opnår fremragende priser.

Dette gælder især for de ekstremt dyre xenon forlygter. Installationen af dem er alt andet end simpel. De er yderst efterspurgte og kan nemt sælges, ideelt som et par.

Det indre

For at sælge motordele enkeltvis er afmontering ikke nødvendigt. Så længe bilen starter som den skal, er to komponenter lette at komme til: starteren og generatoren.

Bil ophugning starterStarteren sidder på toppen af motorblokken. Det er en støbejerns kasse med to kabler. Starteren er sat fast med fire bolte. Den skal ofte graves fri under en masse plastik og andre dele. Når den først er taget ud, kan den nemt opbevares indtil en køber er fundet.Bestil et stort udvalg til startere nu
Bil ophugning generatorGeneratoren kan fjernes ligeså nemt. Den er sat tilgængeligt fast med tre bolte. Generatoren kan genkendes på de udgående kabler og den tilsluttende drivrem. Hvis dette er en gammel V-rems generator er afmonteringen særlig nem. For at gøre kort proces skær ganske enkelt remmen over. For generatorer med snoet rem anbefales det at fjerne strammeren også. De kan sælges som et sæt.
Skær ikke kablerne af starteren eller generatoren. Efterlad altid det komplette forbindelseskabel forbundet til delen. Dette øger værdien betydeligt.
Bil ophugning kontrolenhedenDen næste let tilgængelige del er kontrolenheden, som regel fundet bag skillerummet mellem kabinen og motorrummet. Kontrolenheden er en aluminiumskasse med et tilsluttet multistik.
Bil ophugning turboladerenTurboladeren kan også have interesse for købere, da den er enormt dyr at købe fra ny. Desværre er det umuligt at afgøre hvor længe den har været i brug. Derfor står mulige købere af turboladere ikke ligefrem i kø, men du kan altid prøve.
EGR ventil og indløbs manifold er lette at fjerne. Inden et salg skal disse renses grundigt. Synlige ophobninger og skorper vil næppe tiltrække kunder.
For injektionspumpen gælder det samme som for turboladeren: de er yderst efterspurgte, men et køb af dem er en risiko. Uanset hvad: når en bil ophugges skal delen fjernes alligevel.
Bil ophugning cylinderhovedetHar du tid og energi tilbage, kan du tage cylinderhovedet ud. Drejer det sig om en populær bilmodel, kan du overveje en investering: et cylinderhoved der er professionelt repareret med afslebne eller nye ventiler og en afslebet tryk overflade kan være flere hundrede kroner værd. Foretag en markedsundersøgelse først. At fjerne et cylinderhoved er lettere end at afmontere hele motoren. Hvis du ønsker at ophugge kan du ikke undgå dette.

Hjertet: Motorblok og gearkasse

ophugge motorblok og gearkasse

At finde en køber til en brugt motorblok med gear er ikke nemt. Det afhænger kraftigt af modellen om motorblok og gearkasse kan sælges. Disse komponenter kan ikke testes efter afmontering. På den anden side kan motor pakninger og kobling ikke nemt repareres når først drevet er afmonteret. Med en omfattende rengøring og en på forhånd planlagt shipping løsning (forsendelse på palle og fragt fremsendelse) bliver salget en hel del lettere.

Den indre kabine

ophugge læder polstrede sæder

At skrælle interiøret afhænger af dets udseende.

Læder polstrede sæder indbringer mere end et simpelt sæt sæder. Dog kan et simpelt interiør sæt indtjene nogle penge, hvis det er i uskadt, pletfri tilstand og ikke har nogle tryk mærker.

Forsendelsen er temmelig indviklet. Fragt forsendelse er den bedste løsning i dette tilfælde.

Yderst efterspurgt, men farlig: airbags

Fjern airbag på din egen bil

Ingen kan undgå at skulle skille airbagen i sin bil ad. Dette er dog farligt og kan være årsag til dødelig skade. Vi tilråder hjælp fra en professionel automekaniker.

Airbags er yderst efterspurgte da de er enormt dyre fra nye. Der advares stærkt mod installering af en brugt airbag, da dette er en sikkerheds relevant del. Ansvaret ligger hos køberen og ikke hos sælgeren, så længe at sidstnævnte ikke sælger den brugte airbag som en ny del.

Hjul og radio

At fjerne hjulene

Underholdnings systemet og hjulene kan også indbringe penge. At fjerne hjulene giver dog årsag til problemet at den skrotnings klare bil ikke længere kan trille.

Skrot hjul ophugning af biler

Tip: anskaf billige reservehjul fra skrotpladsen på forhånd. Bilen skal bare være i stand til at trille ind i en trailer. Alt hvad der kan sættes på med to skruer kan bruges.

Ophugning af biler: Og resten

Overskuddet fra salget af delene

Selv hvis du har haft held til at sælge alt – skal du stadig af med de sidste rester. Problemet er at størstedelen af ophuggere ikke gratis tager imod biler der er skilt ad. Regn med 750 kr. skrot regning i tilfældet af en bil der er komplet skilt ad. Overskuddet fra salget af delene kan gøre det op for denne udgift.

Foto: Dmitry Kalinovsky, ChiccoDodiFC, Take Photo, Basar, VGstockstudio, DedMityay, vikorn, J. Lekavicius, Patcharapa, Comedstock, sima, hookmedia, Opanas, testing, kostastudio / shutterstock.com